Kategorie Spotkania „Słowo i Muzyka”

1 październik 2017 godz 18.45 – Recital ELENI

Serdecznie zapraszamy na recital ELENI

Pierwszą płytę długogrającą „Po słonecznej stronie życia” Eleni nagrała z zespołem Prometheus w 1978 dwa lata po swoim debiucie artystycznym, w zeszłym roku obchodziła 40lecie swojej pracy artystycznej.

Wybrana dyskografia 

  • Po słonecznej stronie życia 1978
  • S’agapo – moja miłość 1979
  • Buzuki disco 1980
  • Ty – jak niebo, ja – jak obłok 1980
  • Lovers 1982
  • Grecja jeszcze raz 1983
  • Morze snu 1984
  • Muzyka twoje imię ma 1985
  • Eleni… 10 1986
  • Kolędy polskie śpiewa Eleni 1986
  • Miłość jak wino 1987
  • Wakacyjny flirt 1990
  • Sound from Greece 1990
  • 24 golden greats 1991
  • Złote przeboje 1992
  • Przystań pod gwiazdami 1992
  • W rytmie Zorby 1995
  • Nic miłości nie pokona 1996
  • Kolędy polskie śpiewa Eleni vol 2 1998
  • Za wszystkie noc...
Przeczytaj całość

30 września 2017 godz. 18.45 – KONCERT MUZYKI PATRIOTYCZNEJ I SAKRALNEJ 

Stowarzyszenie Śpiewacze  HARMONIA pod dyrekcją Jerzego Rachubińskiego

Wystąpią:

Chór Ziemi Zamojskiej „CONTRA” pod dyrekcją  Katarzyny Wasilewskiej

pod dyrekcją: Katarzyny Wasilewskiej

Zobacz: http://zyciezamoscia.pl/tag/chor-ziemi-zamojskiej-contra/

https://www.facebook.com/ChorZiemiZamojskiejContra/

Stowarzyszenie Śpiewacze  „HARMONIA” pod dyrekcją Jerzego Rachubińskiego

pod dyrekcją: Jerzego Rachubińskiego

Zobacz : http://lodzchorharmonia.pl/

https://www.facebook.com/chorharmonia/

Udostępnij nas znajomym na :Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestPrint this page
Przeczytaj całość

29.09.2017 (piątek) godz.19.00 – Musical „PASSION OF CHRIST”

Musical „PASSION OF CHRIST” 

Wystąpią:

„IYF EASTER MUSICAL”  (Korea Południowa)

 

Słowo o. Józef Łągwa SJ

koncert w Sali teatralnej   przy kościele OO. Jezuitów w Łodzi, ul. Sienkiewicza 60 

Udostępnij nas znajomym na :Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestPrint this page
Przeczytaj całość

Jan Pietrzak „Żeby Polska była Polską” – 10 września 2017r

Serdecznie zapraszamy 10 września 2017 o godz 17.00 na koncert w teatrze Muzycznym w Łodzi przy ul Północnej 47/51.

Koncert poprzedzi występ dzieci z Przedszkola Publicznego Sióstr Służebniczek im. Edmunda Bojanowskiego w Łodzi.

Główny sponsor koncertu

Bank Pocztowy

Podczas koncertu odbędzie się zbiórka na „ANIELISKO” – Świetlicę Środowiskową dla dzieci.

Z całego serca prosimy państwa o wsparcie finansowe. „Anielisko” to miejsce, gdzie działają Anioły, te małe i te duże też. Do „Anieliska” od wielu lat trafiają dzieci, których los nie rozpieszcza. „Anielisko” to Świetlica dla 40 dzieciaków albo Dom dla szóstki dzieci. Tu spotykają  się, nawiązują przyjaźnie. Tu znajdują wsparcie i same wsparcie dają. Dzieci z „Anieliska” to pełne radości i optymizmu młode istoty...

Przeczytaj całość

Węgierski chór THE GIRLS’ CHOIR OF KOSSUTH SECONDARY SCHOOL CEGLE’D z koncertami w województwie łódzkim.

Serdecznie zapraszamy na serie koncertów węgierskiego chóru dziewczęcego „THE GIRLS’ CHOIR OF KOSSUTH SECONDARY SCHOOL CEGLE’D”

6.07.2017 – MOSZCZENICA 

19.00 – Koncert w DOMU KULTURY , ul. Dworcowa 16     

7.07.2017 – SULEJÓW

17.00 – Koncert w Kościele pw. Najświętszej Maryi Panny i św. Tomasza Kantuaryjskiego – poklasztorze Cystersów, ul. Opacka 13

18.30 – Koncert w kościele parafialnym pw. św Floriana, ul Podkurnędz 2

8.07.2017 – BEŁCHATÓW

17.00 – Koncert w  PGE Giganty Mocy MCK Bełchatów, ul. Narutowicza 3

8.07.2017 – KLESZCZÓW                                     

19.20 – Koncert w SOLPARK , ul. Sportowa 8

                                       

9.07.2017 – Witów

11...

Przeczytaj całość

Zapraszamy 20 maja 2017 do Kościoła Najświętszego Serca Jezusowego OO Jezuitów by świętować 150 rocznicę urodzin Władysława Reymonta.

 
 

Program wydarzenia.

W Kościele parafialnym:

17.15 : Występ Chóru Dziecięcego Miasta Łodzi pod dyrekcją Waldemara Sutryka.
17.30 : Majowe nabożeństwo z udziałem Chóru Dziecięcego Miasta Łodzi.

W parafialnej sali teatralnej:

od godz. 17.50 :
– Spotkanie z Emilią Krakowską (prowadzenie: Marcel Szytenchelm i Elżbieta Czarnecka).
– Wystawa fotografii Joanny Miklaszewskiej „Poszukiwanie śladów Noblisty”.
– Wystawa „Reymont nieznany” ze zbiorów Zdzisława Stasiaka (wideo prezentacja).
– Czytanie fragmentów powieści „Chłopi” przez gości z Specjalnej Strefy Ekonomicznej.
– Pokaz filmu „Chłopi” w wersji kinowej w reżyserii Jana Rybkowskiego, 1974r.
 
 
 
Udostępnij nas znajomym na :Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestPrint this page
Przeczytaj całość

ZMARTWYCHWSTAL PAN, ALLELUJA!

Udostępnij nas znajomym na :Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestPrint this page
Przeczytaj całość

12.04.2017 – KONCERT ORATORYJNY – WIELKI POST u JEZUITÓW

WIELKI POST u JEZUITÓW

Arrow
Arrow
ArrowArrow
Slider

Wystąpili:

Gabriel Fauré – Requiem
The Singing Heads & Rebelové
Maria Włastowska – vn
Małgorzata Madalińska – vn
Krzysztof Smakowski – vl
Małgorzata Knapińska – vc
Tomasz Kaszuba – organy
 

Dyryguje: Maria Hubluk-Kaszuba, Mariusz Lewy

Prowadzenie: Janusz Janyst

Autor zdjęć: Marek Kamiński

Patronat honorowy:
Prezydent Miasta Łodzi – Hanna Zdanowska
Marszałek Województwa Łódzkiego – Witold Stępień
Wojewoda Łódzki – ZBigniew Rau
Udostępnij nas znajomym na :Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestPrint this page
Przeczytaj całość

17.03.2017 – WIELKI POST u JEZUITÓW – Kwartet im. Pawła Kleckiego:

WIELKI POST u JEZUITÓW

Arrow
Arrow
Slider

Oprawa muzyczna:

Kwartet im. Pawła Kleckiego:
Magdalena Kling-Fende r- vn I,
Dominika Przech – vn II
Róża Walczak Płazik – vl
Robert Fender – vc

Słowa Jezusa – czyta o. Józef Łągwa SJ

Patronat honorowy:
Prezydent Miasta Łodzi – Hanna Zdanowska
Marszałek Województwa Łódzkiego – Witold Stępień
Wojewoda Łódzki – ZBigniew Rau

Udostępnij nas znajomym na :Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestPrint this page
Przeczytaj całość

WIELKI POST 2017

Udostępnij nas znajomym na :Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestPrint this page
Przeczytaj całość